Warsztaty z przygotowania blinów, oładków, racuchów, naleśników na bazie lokalnych produktów podlaskich

  • Drukuj zawartość bieżącej strony
  • Zapisz tekst bieżącej strony do PDF
2 czerwca 2021

Dzisiaj w Inkubatorze Przetwórstwa Rolno - Spożywczego w Klimczycach odbyły się warsztaty z przygotowania blinów, oładków, racuchów, naleśników na bazie lokalnych produktów podlaskich. Uczestnicy pod okiem eksperta wykonali bliny gryczane, oładki ziemniaczano - twarogowe, naleśniki Suzette oraz racuchy z kwaśnego mleka.

Po zakończeniu warsztatów uczestnicy skosztowali własnoręcznie przygotowanych potraw.

Warsztaty odbyły się w ramach projektu współpracy "Kuchnia nas łączy", realizowanego wraz z Lokalna Grupa Działania "Bądźmy Razem" oraz VVG Nemunas.

Dziękujemy za przybycie!

Galeria

  • Powiększ zdjęcie Uczestnicy

    Uczestnicy

  • Powiększ zdjęcie
  • Powiększ zdjęcie
  • Powiększ zdjęcie
  • Powiększ zdjęcie
  • Powiększ zdjęcie