Warsztaty z przygotowania tart na bazie lokalnych produktów podlaskich

  • Drukuj zawartość bieżącej strony
  • Zapisz tekst bieżącej strony do PDF
8 czerwca 2021
Dzisiaj w Inkubatorze Przetwórstwa Rolno - Spożywczego w Klimczycach odbyły się kolejne warsztaty, tym razem z przygotowania tart na bazie lokalnych produktów podlaskich.
Uczestnicy przygotowali przepyszne tarty ze szparagami, papryką, cukinią i cebulką, tartę lotaryńską oraz musztardową, a także słodziutką tartę śliwkową. 
Po zakończeniu warsztatów uczestnicy skosztowali własnoręcznie przygotowanych potraw. 
 
Warsztaty realizowane były w ramach operacji pn. „Kuchnia nas łączy” mającej na celu promocję tradycyjnych produktów lokalnych, przedsiębiorczości na obszarach wiejskich, wspólnych tradycji kulinarnych obszaru SLGD „Tygiel Doliny Bugu”, LGD „Bądźmy Razem” i LGD NEMUNAS z Litwy poprzez realizacje działań edukacyjnych o tematyce dziedzictwa kulinarnego i tradycyjnych produktów lokalnych, która współfinansowana jest ze środków Unii Europejskiej w ramach poddziałania 19. 3 „Przygotowanie i realizacja działań w zakresie współpracy z lokalną grupą działania” Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014-2020. Projekt realizowany jest we współpracy  z Lokalna Grupa Działania "Bądźmy Razem" z Węgrowa oraz VVG Nemunas z Litwy.
Dziękujemy wszystkim za przybycie i za miłą atmosferę! 

Galeria

  • Powiększ zdjęcie
  • Powiększ zdjęcie
  • Powiększ zdjęcie
  • Powiększ zdjęcie
  • Powiększ zdjęcie
  • Powiększ zdjęcie
  • Powiększ zdjęcie